SUEZ och Terracycle samarbetar för innovativa återvinningslösningar

24 oktober 2016

SUEZ blir partner till TerraCycle genom att förvärva 30 procent av deras verksamhet i Europa. Syftet är att utveckla innovativa insamlings- och återvinningsprogram i Sverige, Finland, Belgien, Frankrike, Nederländerna och Storbritannien.

Partnerskapet sammanför TerraCycles insamlingsprogram, som fokuserar på samhällsengagemang, med SUEZ expertis inom återvinning. Genom partnerskapet kommer de att kunna erbjuda enskilda individer, företag och kommuner nya lösningar för återvinning av avfall som tidigare inte har gått att återvinna, och omvandla det till nya råvaror. 
 
TerraCycle är ett internationellt erkänt företag som utvecklat insamlingssystem för mer än 100 olika avfallsslag som är svåra att återvinna. Det är exempelvis engångsartiklar, kontorsmaterial, skönhetsprodukter, munvårdsprodukter, begagnade kaffekapslar och cigarettfimpar. TerraCycle finns i tjugo länder och samarbetar med kända företag, varumärken och kommuner genom att implementera återvinningsprogram som är skräddarsydda för just dessa konsumentprodukter.
 
- Vi är mycket glada över detta innovativa partnerskap med TerraCycle. Syftet är att återvinna mer och mer avfall, även de mest komplicerade materialslagen, och att involvera allmänhet, kommuner och företag, som vill omvandla avfall till nya resurser för en ännu mer cirkulär och kraftfull ekonomi, säger Mårten Widlund, VD för SUEZ i Sverige.